Delikatna lasagna na karczochową zachciankę. Jeśli nie ma sezonu na karczochy można użyć tych ze słoika - tutaj karczochy w całości, w oleju (duży słoik).
Niebiańsko pyszne ! |
składniki:
- szynka gotowana (kroimy w paski)
- karczochy (kroimy w paski)
- mozzarella (2 kulki) (kroimy w cienkie plastry)
- sos beszamel
- parmezan
- makaron do lasagni
Najpierw w naczyniu rozcieramy beszamel, a następnie układamy 1 warstwę makaronu, na nią dajemy karczochy, szynkę, mozzarellę i trochę sosu beszamel (gdzie niegadzie i nie rozcieramy go), następnie makaron itd. dodatkowo na co drugą warstwę parmezan. Na koniec (ostatnią warstwę) przykrywamy makaronem, smarujemy go beszamelem i posypujemy sporą ilością parmezanu.
p.s warstwy można delikatnie posolić.
Zapiekamy w ok.180 stopniach ok.20min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz