sobota, 1 czerwca 2013

lasagna ze szpinakiem

Mój szpinak już urósł, więc trzeba było coś z niego zrobić. Bardzo banalne danie, cieszące się wśród osób stroniących od mięsa.. ja jednak wolę klasyczną:)

Do przygotowania lasagni będzie potrzebny makaron do tego przeznaczony, sos beszamel (mleko, masło,mąka, sól pieprz i gałka muszkatołowa), szpinak obgotowany 2 min., następnie podsmażony z czosnkiem i chili, gorgonzola i parmezan.

W formie wysmarowanej beszamelem układamy kolejno: makaron, szpinak, gorgonzola (można dodać mozzarelle lub parmezan), beszamel,makaron, szpinak, gorgonzola itd... na samej górze kładziemy płaty makaronu smarujemy beszamelem i posypujemy parmezanem, co sprawi, że po upieczeniu uzyskamy pyszną chrupiącą skórkę:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz