Śniadanie dla osób nie liczących kalorii..
pyszna kanapka z jakiem, boczkiem i oscypkiem, jak byłam mała czasami, kiedy chleb nie był już pierwszej świeżości mama nie chcąc go wyrzucać, robiła nam chleb maczany w jajku tzn. trzeba roztrzepać jako, obtoczyć w nim chleb i smażyć na patelni.
Dziś podchwyciłam ten pomysł i zrobiłam wersje luksusową;) Najpierw przysmażamy boczek, później obtoczony chleb kładziemy na patelnie (najlepiej tą z boczku, nie musimy wtedy dodawać tłuszczu) i obsmażamy z jednej strony, obracamy na kilka sekund na drugą stronę, kolejno kładziemy nasz boczek i oscypka, lekko dociskamy ponieważ musimy ją obrócić do spodu, tak aby się przysmażył oscypek i gotowe:) Naprawdę pycha, tylko nie należy przesadzać z częstotliwością jedzenia;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz